Beginpunt
Terug naar: zoeken | alle artikelen

Boemerang - Aflevering 2/8+9

Deze bladzijde is gemaakt door Henk Siepel die nog Aflevering 1 tot 21 van de Boemerang in zijn collectie heeft. Laat het ons even weten als er nog scanning en/of typografische fouten in zitten (dat is goed mogelijk). De tekst is zoveel mogelijk gereproduceerd in zijn originele formaat. Adres gegevens en telefoon nummers hebben we verwijderd. Dit is aangegeven met rode RODE TEXT).

Links naar andere Boemerangs staan hieronder.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Maandblad ATHABASCAN GROEP

2e jaargang nr. 8/9 augustus/september 1962
redaktieadres: REMOVED
tel. REMOVED  


Slagvaardig

Jy moet nie bang wees vir die bliksem,
Jy moet nie bibber as die reen;
Moet ook nie skrik nie vir 'n bom nie,
Al was hy ook vir jou gemeen.

Wees dapper as wat swak is wankel,
Wees manlik as jou kinders huil;
En toon die wereld, Nederlander,
Wat daar vir skoons in Holland skuil.

0 volk van my, daar is nog arbeid,
Daar is nog roem, daar wag nog strijd;
Jy moet nie bang wees vir wat kom nie
Wees slagvaardig, wees bereid

A.D. Keet.

V A N  D E  R A A D S R 0 T S

We laten allereerst het woord aan de jonge wolven, die als passagiers van het m.s.Oranje een reis rond de wereld hebben gemaakt en voor alle lezers van de Boemerang hun reiservaringen hebben geschreven:

21 juli - het welpenkamp op de ms Oranje zaterdagmorgen vertrokken we van Amsterdam - (Diependaalse kerk) - vandaan. De heenreis werd gevolgd door de regen. Na het eten moesten we de slaaphutten klaarmaken. Toen gingen de loodsen van boord. Later in de middag legden we aan bij de haven van SOUTHAMPTON. We gingen aan wal en maakten een verkenningstocht in de omgeving van Southampton. 's Avonds legden we vlak bij de Franse kust aan. We aten op z'n Frans: soep met brood. We voeren door en moesten op GIBRALTAR apen vangen. Onze paspoorten werden afgestempeld en we moesten naar bed toe.

Dick van Tellingen

Het was zondagmorgen; toen we uit bed kwamen moesten we ons wassen; na het wassen gingen we eten. Na het eten gingen we naar de kerk die om negen uur begon. Na de kerkdienst dronken we chocolademelk en mochten we voetballen. Na het eten moesten we rusten en toen het rustuur bijna om was werd het luik omhoog gedaan en een closetrol naar binnen gegooid waar iets op stond geschreven. We moesten een rol papier zoeken daar zou iets op staan; we hebben het gevonden en daar stond een opdracht op: we moesten het lijf van Tutankamon zoeken; we moesten het zoeken bij de zandvlakte; we vonden de pyramide waar het lijk van Tutankamon lag; we vonden ook een papiertje daar stond op: ik wil zo graag in zee begraven worden vanaf het schip Oranje. Hij wou met zich mee hebben: Mentos, konijnenkeutel, toffee, bloemen, enz.

We namen hem mee naar het schip de Oranje en hij wou heel plechtig begraven worden met vier dragers en een fakkeldrager. Ze moesten een egyptisch liedje zingen. Toen we het gedaan hadden mochten we voetballen. Het stond 3 - 2; na het eten mochten we weer voetballen, de uitslag was 4 - 2. Ook hadden we nog sloepenrol, we hoorden 8 korte fluitstoten en een lange, dat betekende zwemvesten aandoen.

verslag van maandag 23/7

Toen we 's morgens opstonden hing er aan de "linnenkast" een groot vel papier daar stond op VVV CEYLON kondigt bustocht aan over het eiland Ceylon per dubbeldeksbus. De prijs is 5 grote of 7 kleine aardappelen schillen. Doel: de tempel van Boeddha.

Toen we dat gelezen hadden moesten we ons wassen en toen eten en daarna corvee. Om 10 uur moesten we rond de vlaggenmast staan daarna gingen we Ceylon zien langs de gouden route. Toen we in de tempel van Boeddha kwamen vertelde de priesteres ons, dat een man 3 van de 4 gouden stolpen had gestolen. De passagiers van de Oranje gingen op zoek. We hadden de man gauw gevonden. Hij wou nog ontsnappen maar dat ging niet, we doken op de man zodat de man ten val kwam en er werd goed gevochten. We namen de man mee naar de priesteres en die veroordeelde de man; nu was het afgelopen. We moesten terug naar de Oranje. 's Middags waren we in THAILAND. We maakten een treinreis naar Bangkok. Op elk station moesten we iets doen: vissen, een ring om een paaltje gooien, limonade drinken door een rietje met de handen op de rug, een plaatsnaam ontcijferen (dat was een heel gepruts. maar we kwamen er wel uit) Het leukste van alles was wel dat we iets van maïskorrels moesten maken en met Velpon lijmen. Toen gingen we naar de Oranje terug. Na het eten gingen we voetballen. V.S. was scheidsrechter: De uitslag was :6 - 6. Vermoeid van het voetballen sliepen we allen als een roos.

Karel de Jong.

Dinsdag (bezoekdag)

We bleven deze dag in Thailand. Na het corvee, wat op de Oranje moest gebeuren gingen we maskers en vlaggen van papier maken en bloemversieringen aanleggen voor de ontvangst van het West-Europees bezoek. Daarna gingen we eten. Toen de rust voorbij was gingen we onze posten klaarmaken, waar de bezoekers opdrachten kregen.

's Avonds was er kampvuur. Er werden twee spelen van Tex Tucker opgevoerd. Er was ook een goochelaar.

Woensdag

Toen er een welp s morgens naar de hudo ging, hing er op de deur een papier waar op stond dat de bemanning in staking was gegaan en dat de passagiers om 10 uur rond de vlaggemast moest staan. Wassen, ontbijt, corvee moesten gewoon doorgaan. Toen wij om 10 uur rond de vlaggemast stonden kwam de kapitein en de kok tevoorschijn. Maar de verdere bemanning liet zich niet zien (Bagheera en Raksha). Bagheera zat vermond in het land en Raksha zat ook vermomd in een restaurant.
s Middags gingen we zwemmen in het IJsselmeer. Ook Neptunus kwam een kijkje nemen. Tot slot kregen we nog een ijsje.

Helmer Wieringa

Donderdag

Met mijnheer Noordanus zijn we door de binnenlanden van Australië geweest. We reden langs boomschors. Maar het was geen boomschors naar eek. Van dat eek maakten ze azijn. In Gelderland noemt men azijn eek. Ze halen het eek van de bomen af en stapelen ze aan de rand van het pad op. Daarna kwamen we bij het Sollense Gat. Daarvan is nog een sage bekend die luidt zo: Waar nu het Sollense Gat is was vroeger een klooster. De monniken die er woonden waren slecht en toen werd God boos en het klooster zakte de grond in en als je om 12 uur s nachts bij het Sollense Gat komt kun je de klokken horen luiden.

Hierna reden we verder naar het Soll waar radartoren en militaire jeeps waren. Daar hebben we gegeten en toen gingen we opstappen en reden naar het Uddelermeer, waar wij rond liepen. Toen we in de bossen waren begon het te regenen en we gingen schuilen; een paar jongens hadden riet meegenomen en mijnheer Noordanus zei dat, je er een pijp van kan maken. Toen het droog was gingen naar het kasteel Staverden van de Maatschappij Nederland. Daar gaan alle kapiteins en 1e stuurlui 12 dagen met vakantie. In de tuin die er was is een doolhof daar hebben we gelopen. Daarna begon het te regenen. Omdat het begon te regenen gingen we schuilen in een kas. Hierna gingen we verder over de hei naar huis. Op die weg hebben we bij een boerderij geschuild. Toen het droog was zijn we verder gegaan maar toen we bij de grote weg kwamen begon het weer hard te regenen.
Martin en Albert, die voorop reden zagen hun fiets bijna onder water gaan. We konden niet meer verder fietsen en zijn toen maar onder een zeiltje gaan staan. Toen het ophield zijn we door naar huis gegaan.

Gerlof van Seters.

Vrijdag

's Morgens kwamen we uit onze hutten en gingen we ons wassen. Als onze kleren droog waren mochten we ze aantrekken. Gisteren hadden we een regenbui gehad. We moesten toen direct in pyama alles was doordreven.
Na het eten corvee en na het corvee deden we horderoep. Akela zei het programma voor 's morgens we gingen gipsen.

Akela ging gips halen maar intussen ging de telefoon bij mijnheer Lammerts. Bagheera had het bericht: Akela is geslaagd. Toen Akela kwam hadden we een yell geleerd, de yellwas zo: Wat deed Akela in de winter: studeren. Hoe ging het met het studeren: slecht
Het examen: ging wel. Toen kwam de tijd van afwachten.
Uitslag: Akela is geslaagd. Daarna gingen we gipsen dat ging heel leuk. Iedereen kreeg een doosje daar mocht je een figuur in maken. Het gips moest eerst hard worden en daarna werd het gips er uit gehaald; het waren allemaal leuke figuren. Na het gipsen gingen we eten, dat smaakte heerlijk. Daarna gingen we rusten. Toen de rust afgelopen was kregen we een spel. We moesten het opperhoofd der Indianen opzoeken. We kregen een spoor opgegeven en daar ging het op naar het opperhoofd. De sporen leidden langs de oerwouden, we kwamen steeds dichter bij het opperhoofd en ja hoor, daar stond de Indianentent met het opperhoofd Zwartvoet, hij was gevonden.

We gingen naar de boerderij terug, daar kregen we limonade en toen zouden we inkopen gaan doen. Iedereen moest geld meenemen en daar gingen we naar het dorp. We gingen eerst naar een souvenierswinkel, daar kochten we spullen. Daarna liepen we nog een beetje rond door het dorp; bij de kerk wachtten we op Akela en toen liepen we naar de boerderij terug. In het kamp mochten we niet naar binnen, dat was allemaal erg geheimzinnig. We gingen toen maar naar de speelwei. Eindelijk mochten we onze handen gaan wassen en in het dagverblijf komen. Daar stond de tafel gedekt met het slotdiner. De eetzaal was versierd met bloemen en vlaggen. We hebben heel erg lekker gegeten, ijs met slagroom en vruchten toe.

Na het eten moesten we naar bed. Er werd voorgelezen maar halverwege kwam V.S. naar boven en die ging voorlezen in plaats van Bagheera. Opeens ging de fluit:
Sloepenrol. We sprongen uit bed en deden onze schoenen aan en onze zwemvesten. We moesten naar de speelwei, daar was kampvuur. We zongen wat en Akela vertelde een verhaal over een jongen die zat op de Oranje. Hij had een verhaal afgeluisterd van dieven, die juwelen gestolen hadden. De jongen vertelde het verhaal aan zijn vader, die haalde de kapitein erbij en die pakten de dieven. Na het verhaal gingen we vlug naar bed. Weldra sliepen we in.

Zaterdag

We hadden de vorige avond kampvuur tot half tien, daarom waren we pas om acht uur allemaal wakker. De leiding kwam toen met brood en thee. We kregen het ontbijt in onze pyama. We hadden ontbeten en gingen ons wassen, aankleden en inpakken. Albert van Grafhorst, Dick en Peter van Tellingen werden voor het vertrek door hun vader opgehaald. Wim Bos ging met de auto van de bagage mee. Dus gingen we met zijn negenen om half twaalf weg. De loodsen waren weer aan boord. We zijn door Nijkerk langs Bunschoten door Baarn naar Hilversum gegaan. Wij hebben bij het troephuis van de zeeverkenners van Mango Kwane in Baarn brood gegeten. En in Baarn trakteerde de leiding ons op patates frites. Toen we bij de Diependaalse kerk kwamen was het half drie. Onze bagage stond er al. Het was jammer dat het kamp zo gauw om was ! Wij hebben een heel leuk kamp gehad !

Jaap Buning

Ja 't was inderdaad een heel leuk kamp. Het weer was, behalve tijdens de heenreis en die beruchte donderdagmiddag, voortreffelijk. En de stemming eveneens! Jammer, dat nogal wat welpen aan het kamp en aan de napret niet konden deelnemen! Enfin, volgend jaar beter, hopen we. Want, met nadruk stellen we het nog eens - EEN WELPENJAAR ZONDER WELPENKAMP IS ONVOLLEDIG - en van half werk houdt niemand! Elke welp, die een kamp mist, verliest op de duur zijn enthousiasme, vooral in onze horde, omdat een prachtige kerkzaal nu eenmaal geen echt hordehol kan zijn.

Ook vanaf deze plaats willen we graag nog eens allen hartelijk danken voor hun belangeloze medewerking aan dit kamp. In het bijzonder Wontolla Schouten, voor de wijze waarop zij, naast de kamphuishouding (wat hebben we weer heerlijk gegeten!) - die veel te klein was naar haar zin, en waarop ze zich de eerste kamdagen maar met moeite kon instellen, ook achter de schermen, nog heel wat van het dagprogramma verzorgde. En dan V(aandrig) S(chouten), die als enige man gedurende enkele dagen wel een zeer zware taak had, om steeds weer opnieuw dat kluwen jonge wolven van zich af te schudden. Ook de heer Bos, die het transport van onze omvangrijke kamp-uitrusting weer mogelijk maakte, heel hartelijk bedankt. We zullen dit missen, volgend jaar ! Verder de afdeling Publiciteit van de Maatschappij Nederland, die geholpen heeft om onze zeereis-op-papier zo echt mogelijk te maken.

Een van de zeer bijzondere hoogtepunten in deze kampweek was wel de "stakingsdag", toen al het personeel van de Oranje in staking was gegaan en de passagiers desondanks kans zagen, alles toch gewoon door te laten gaan. opstaan, wassen, aankleden, ontbijt, corvée, alles verliep alsof er niets aan de hand was. Bravo, welpen, 't was werkelijk enorm, en de welpenvlag die de horde als aandenken aan deze bijzondere dag ontving, zal later steeds een aansporing blijven voor alle welpen, om ook zó hun best te doen, zoals jullie het deden.

De foto's zijn klaar en kunnen besteld worden. Gedurende drie zaterdagmiddagen liggen ze ter inzage voor alle ouders, in de "hordezaal"; prijs 25 cent per stuk, bij vooruitbetaling te voldoen. Zo spoedig mogelijk na 6 oktober gaat de bestelling naar de fotograaf, dus binnen een maand is alles afgewerkt.

Akela

.-.-.-.-


U I T  D E  S T A F T E N T

Gelukkig, ons zomerkamp in Lunteren is goed geslaagd, prima geslaagd zelfs en daarmee is weer bewezen wat we hier al vaker gezegd hebben bij Wafegopa en andere evenementen, n.l. dat SAMENWERKING altijd goede resultaten geeft. En die samenwerking is er geweest: P.L.'s en A.P.L.'s pakten zelf mee aan, ook als er eens minder prettige klusjes opgeknapt moesten worden; er was een ereraad die zich dagelijks meeverantwoordelijk stelde voor het programma en de verdere gang van zaken, een kampkrantredactie, die op een puntige manier de gebeurtenissen onder woorden en in beeld, wist te
brengen, een fouragemeester die vaak de helft van z'n toch al schaarse nachttrust opofferde in het belang van de hongerige magen, en ga zo maar door. Dank je wel allemaal voor de sportieve manier, waarop jullie hebben meegewerkt. En nu gaan we vol frisse moed verder met het volgende programa ( wijzigingen voorbehouden).

15 september - F - reeds in het verleden: Sportmiddag
22 " R spelmiddag
29 " S patrouille-opdracht
6 oktober Z, techniek: en P.V. kerkdienst (5 uur - Bethlehemkerk)
13 " F Argonauten-wandeltocht
20 " R sport
27 " S kadertraining, dus ALLEEN P.L.'s en A.P.L.'s !
3 november Z spel
10 F patrouille opdracht
17 " R techniek
24 " S kader

We hopen er de volgende maand 5 of 6 nieuwe troepleden bij te krijgen uit de horde; die zijn altijd puik, maar dit jaar schijnen ze bijzonder goed te zijn. Nou, ze komen ook in een goedlopende troep terecht, dus het resultaat moet wel daverend worden. Dit kan, maar dan ook s a m e n w e r k e n houd de vaart en de sfeer van het zomerkamp er in, mannen, dan wordt het (duim omhoog)

De leiding

.-.-.-.-.-.-

Z 0 M E R K A M P 1962

Het Zomerkamp van de Athabascanverkenners was van 18 - 25 juli in Lunteren "geplanned". We gingen er heen per patrouille afzonderlijk, de bagage ging meest per Loos en Van Gend. Om één uur waren de drie patrouilles aanwezig De Zwaluwen met Ron, Piet, Kees en Sam, de Reigers met Chris, Piet, Hans, Rurk en Julius en dan de Fazanten, die het eerst aankwam met Peter, Bert, Pim, Wim en Johannes (de eerste twee waren er 's maandags al
dan nog de T.L.'s Nico en Steven en de hopman, dus we waren zeventien in getal.

Eerst werd begonnen met tenten opzetten, dat waren er samen liefst maar acht de Hudo-tent nog niet meegerekend, deze heeft veel stof tot kopy gebracht voor onze kampkrant, die dagelijks is verschenen, en aan haar naam 'Fort Luntern News' kwam doordat er dit kamp drie partijen waren: Noordelijken, Zuidelijken en een Indianenstam.

Uit de kampkrant: Heden neemt het Hudisme in de Lunterse bossen hand over hand toe ...

Deze drie gingen donderdag hun jachtgebied verkennen en bouwden zich een schuilhut op een geheime plek, die men daarna van elkaar op moest sporen, de camouflage-techniek bleek lang niet gek. 's Middags werd er in het Bosbad gezwommen, hieruit blijkt dat het weer ons gunstig was, en 's avonds hadden we ons eerste kampvuur, verzorgd door de Fazanten; het was eerste klas, met recreaties en negro-spirituals en een griezelverhaal van E. A. Poe; dat bleek nogal in de smaak te vallen, want we hoorden er nog meerdere zo.

Uit de kampkrant: Als er één griezelverhaal over de kampvuurdam is, volgen er meer.

Op vrijdag 20 was het eerst pionieren er werd een reuze trappersbaan geconstrueerd; Hiervoor waren enkele (dode) bomen nodig ook de stompen werden keurig gecamoufleerd.

's Avonds gingen de drie partijen een goudschat opsporen, die niet zo heel ver van de Goudsberg lag.
De plaats werd door Diogenes IX aangegeven, die men doorzijn lantaarn in het donker wel zag. Het was echt moeilijk de kist te vervoeren, want de goudschat rammelde als een bel, er verschenen dan ook veel blauwe ogen en plekken, de strijd om waardeloos metaal was bijzonder fel. Bij het avondappél bleek een verkenner verdwenen; ontvoerd was Pieter Berkelaar ... door een Zwarte Man, die moest opgespoord worden: toen hij gevat was, bleek het Vaan Wulffraat maar!

Uit de kampkrant:- Willen in het vervolg diegenen, die later komen een meer passende en minder slaap-rovende manier van binnenkomen kiezen ?

Op zaterdag werd 's morgens sport beoefend, in hoofdzaak op de trappersbaan; des middags was het passagieren geblazen en kon ieder naar eigen believen gaan. Om zeven uur waren allen weer binnen, en 's avonds werd er weer kampvuur gevierd. De Zwaluwen zorgden nu voor het programma en hebben 't met de guitaar en zang ook netjes versierd. Inmiddels was het terrein wel voller geworden: Uit Nijkerk en uit Heemskerk arriveerde een groep; toen daar 's maandags ook nog de Baarnaars bij kwamen was het terrein vol als een mok vermicellisoep. Maar we hebben het wel in de hand gehouden zelfs toen de politie ons verjagen wou, omdat we geen gemeentelijke vergunning hadden: toen we handtekeningen toonden, verdwenen ze gauw.

Uit de kampkrant: Donkere wolken met verschillende dasseh pakken zich rondom ons samen hieruit worden enkele uitbarstingen verwacht ...

's zondags werd er een rustiger dag gehouden ... daar waren we zo langzamerhand wel aan toe; 's morgens eerst samen in Lunteren 'ter kerke' en 's middags was 't parool: maak je vooral niet moe. De avond was echter wel vermoeiend, toen werden de patrouilles onverwachts ge"dropped" Daarin ontaardde een onschuldige wandeling
waarin ze met leidersruzie werden gefopt de Reigers kwamen het eerst weer binnen (maar die hadden naar de weg gevraagd). De Fazanten vonden het kamp tegen elven
de Zwaluwen zijn hier om goed half één in geslaagd.

Uit de kampkrant: een nachtzwaluw maakt nog geen morgen, maar als er vier komen is de dag wel nabij !

De maandag bracht na uitslapen een natuurverkenning
er werden gips-wildsporen gefabriceerd. Het bleef helaas bij herten en reeën. 's Avonds werd met veel water gejongleerd. Want toen werd de traditionele kampdoop gehouden: Pim, Wim, Juul, Sam en Kees waren de sigaar ze hebben zich waarlijk manmoedig gedragen;
hun kampnamen waren er dan ook naar.

Uit de kampkrant Menue Voor: heerlijk, maar vulde niet.
Hoofd! stukjes lauwe veter, luisterend naar de naam Bami. Toe: geel stijfsel met suiker.

Zo liep het kamp weer naar z'n einde; twee waren er 's zondags al weggegaan: Peter moest kamperen en Chris moest gaan varen; maar dit werd uitgesteld en hij kwam er 's dinsdags weer aan. Om een klein beetje schoon weer thuis te komen hielden we die dinsdag een zwemfestijn ook nu was het weer daar weer ideaal voor:
er werd gemengd gebaad in water en zonneschijn. De avond bracht het sluitingskampvuur, na een overvloedig maal patates voor en na; de ene helft van het program verzorgden keurig de Reigers, de andere de Nijkerkers van hopman Altena.

Uit de kampkrant: Allen die willen ter leiding varen
moeten mannen met baarden zijn. Hopman, Vaandrig, S.P.L., zij hebben baarden en varen wel.

Zo gingen we woensdag weer naar huis toe. Na een prettig, gezellig en goed geslaagd kamp. Veel zon, zowel letterlijk als figuurlijk, en een enkel buitje, maar dat is geen ramp.

Het enige minpunt was het aantal deelnemers, dat hadden we graag flink wat groter gezien; maar na deze goede en sportieve ervaring gaan we volgend jaar allen en dan een dag of tien !

.-.-.-.-.-.

O O G G E T U I G E N  V E R S L A G

De oogetuigen zijn dit jaar mee geweest met een modern Athabascanenkamp, dientengevolge zijn zij nu verrukt over het voorbeeldig gedrag van dezen. Het kamp begon al zo ijverig, men bouwde vlijtig keukens. In deze keukens, kookte men het eten (De Athabascaner van nu moet toch wel een uitstekende smaakgevoel hebben, men smeerde er het brood (dit houdt in goed gebakken meel plus geheel niet zanderig boter plus jam gekruid met dennennaalden). Soms waste men zich in de keukens, doch laten wij over vieze voorbeelden van netheid en reinheid liever zwijgen. Behalve de keukens bouwde men ook nog een z.g. trappersbaan. In het geval dat men zich voor dit ding interesseert, verwijzen we u naar het boek: "Vreugde, Zweet en Genot", auteur P.B. Erkelaar. Het prgramma toonde een zeer grote variatie, de kampvuren die de ooggetuigen zeer goed bevallen.
Een kampvuur is, een duistere bijeenkomst, waarbij men een vuurtje stookt. Om dit naar petroleum riekende vuurtje gezeten kwelen dan de Athabascaners liedjes, luisteren zij naar een verhaaltje en kijken naar perfect opgevoerde treur- en blijspelen. Zeer goed is de ooggetuigen het avond- resp. nachtspel bevallen. Met welgevallen merkten zij op, dat de oerinstincten van deze mensen nog niet geheel uitgedoofd zijn. Uitermate goed, ja zelfs het best is de ooggetuigen het zwemmen bevallen. Het was een hartverheffend schouwspel te zien. Hoe de jongens na 2 duiken en 5 min. spartelen moedig een fiks partijtje waterpolo begonnen. Er werd goed, lang en krachtig gespeeld. Na het polo volgde een periode van felle bedrijvigheid op het gras. Enfin, alle goede dingen van dit kamp kunnen onmogelijk opgenoemd worden en daarom houden de ooggetuigen hier maar op.

Ooggetuigen.

.-.-.-.-.

COPY VOOR HET VOLGENDE NUMMER MOET V 0 0 R 2 SEPTEMBER
bij de redaktie ingeleverd zijn ! ! ! ! ! ! !

.-.-.-.-.-.-.-

Speciale berichten voor VERKENNERS:

De volgende"cursussen zullen door de ADC'en Verkenners worden georganiseerd:

Insignecursus Ambulance op donderdag avond van 7 uur tot half 9; 10 lessen, eerste les op 10 oktober

Insignecursus Dieren E.H.B.O. op maandagmiddag van half 5 tot 6 uur; 8 lessen, eerste les op 1 oktober.
Ook in februari en maart zullen beide cursussen worden gegeven.

Insignecursus B.B. in februari en maart.

Herfstvakantie: weekend beoordeling kampeerder/Pionier
weekend beoordeling Houthakker,Kok

17 november: Districtspatrouilleleidersbijeenkomst.

.-.-.-.-.-.-.-

B E L A N G R IJ K E  D A G E N

in verleden: 31 -augustus Hopman D. A. van der Maarel, medeoprichter ven onze groep 25 jaar Padvinder. Ook vanaf deze plaats onze hartelijke gelukwensen !

en toekomst: 1 oktober 1962 .Athabascan wordt 16 jaar!

.-.-.-.-.-.-

EEN STEVIGE LINKER
alsnog voor Matthijs de keyzer die op 9 september jarig was. Verder voor Chris Borra op 9 oktober.

.-.-.-.-.-.-
ONS ERE PODIUM

insigne RECREATIE welpen: Helper Wieringa.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-

H e t  B o u w f o n d s

De theedoeken en de bestelde emmers zijn intussen binnengekomen en worden zo spoedig mogelijk thuisbezorgd. Nog steeds houden we ons voor Persilemmertjes, enz. en voor Castellakopjes hartelijk aanbevolen.

.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-

S P E C I A L E  R U B R I E K voor de nieuwelingen

Piet Boelhouwer
Eddy Bosman
Nico van Dort
Rutger van der Kolk
Ad Nobels Cor Prop
Robert Visser
Hans de Vries en
Dick Wieringa

Hartelijk welkom in onze horde. Natuurlijk is alles nu nog erg vreemd voor jullie maar we hopen dat jullie vlug zijn ingeburgerd en als je goed je best doet kun je misschien over een week of 6 al geïnstalleerd worden; dan hoor je er helemaal bij. Weet je nog niets van welpenwerk af ? En kunnen je ouders je er ook niets van vertellen ? Vraag dan aan je gids of je het welpenboekje uit je nestkist een keer mee naar huis mag nemen. Dan kunnen je ouders dit ook lezen. Verder gaan we jullie elke zaterdagmiddag iets vertellen over ons leven in de horde. Zorg maar, dat je steeds om 2 uur bij de Diependaalse kerk bent, dan kunnen we tot half 3 met jullie hierover praten. Wil je ook elke zaterdagmiddag een dubbeltje contributie meenemen ? Over een paar weken kom ik bij jullie thuis op bezoek om kennis te maken met jullie ouders en dan bespreken we ook alles over je installatie.

.-.-.-.-.-.-.

HORDE PROGRAMMA

zaterdagmiddag 22 september 14.30 - 16.30 gewone hordemiddagen

29 september Van 2 haIf 3 stereistraining. Van half 5 tot 5 uur stereisen aftekenen: 29 september tot half 8 GIDSENRAAD. Gidsen en helpers brood en mok meenemen.

6 oktober gaan we om half 4 naar de Bethlehemkerk, waar een kabouters- en welpendienst wordt gehouden.

13 oktober herfstwandeltocht "Argonauten"

Luister op dinsdagmiddag om half 5 naar de Tovercirkel (AVRO) waar in het "welpennest"verteld zal worden over insignewerk voor kabouters en welpen.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 6 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2024 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog