Beginpunt
Terug naar: zoeken | alle artikelen

90 Jaar Zuiderkruis (1919-2009)

Door: Ellen Brouwer
Bezoek 90 Jaar Zuiderkruis website | Zuiderkruis op Oudbruin

De Zuiderkruisgroep bestaat dit jaar 90 jaar en we gaan er een feestjaar van maken! De aftrap hebben we gedaan tijdens onze boerenkoolmaaltijd afgelopen zaterdag. Daar hebben we het logo dat bij het feestjaar hoort onthuld.

Op 16 mei houden we een grote vossenjacht voor onze bevers en welpen in de binnenstad en op 6 juni komt er een Zeilopstapdag.

Het weekeinde van 11, 12 en 13 september wordt één groot feestweekeinde. We willen op vrijdagavond beginnen met een reünie. De zaterdag en de zondag zijn gereserveerd voor onze huidige leden.

De groep wordt dan wel 90 jaar dat wil niet zeggen dat we nog in de 20e eeuw leven. Vriendelijk willen we je verzoeken deze mail door te sturen aan iedereen die je kent die ooit bij de Zuiderkruisgroep lid is geweest. Ook alle mensen van de oude groepen die in de Zuiderkruisgroep verenigd zijn, zijn van harte welkom. Het gaat hier om de groepen uit Loosdrecht: Scouting Loosdrecht, de Winnetouhorde, de Albert Schweitzerhorde, Bevers Loosdrecht, Poseidon en de Graaf Bernadotte en de groepen uit Hilversum: Watergroep 2, de Pieter Maritshorde, de Neuweghorde, de Sioniehorde, de Waingoengahorde, alle wachten (Stuurboord- , Bakboord- , Pocahontas-, Anker-, Kunstwacht) Bevers Hilversum, de Stammen (Matanca, Rimpel- en Schrompelstam), de Wilde Vaart, leden van de Kiowa, bestuur, de Zuiderkruisgroep zelf, kortom iedereen die zich op een of andere wijze met de huidige Zuiderkruisgroep verbonden zou kunnen voelen.

Wat we precies gaan doen op die 11e september is nog niet bekend maar als je nu al je e-mailadres op onze feestwebsite achterlaat, zullen we je op de hoogte houden van de activiteiten. Op deze website kun je ook je persoonlijke ervaringen vermelden en oude foto’s uploaden. Wij zien ernaar uit om heel veel reacties te ontvangen.

Denk nou niet dat al die mensen die jij wellicht nog kent uit het verleden al een berichtje via iemand anders hebben ontvangen, maar stuur deze mail ajb door aan zoveel mogelijk mensen. Het is niet bedoeld als kettingbrief, maar het is wel zo dat hoe meer mensen er komen, hoe gezelliger het gaat worden.

Met dank en vriendelijke groet

Wie helpt ons uit:

 • We zijn op zoek naar een goede foto van oud Schipper F.W. Timperley.

 • We zoeken ook nog naar de email adressen van:
  1. Lex Oldenhof
  2. Walter Garthoff
  3. Willem Stein
  4. Tjapko Jager
  5. Onno Borselaar

Reacties naar ellen[apengeval]zuiderkruis.nl

Vast bedankt!

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 3 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2018 (WH)
© design: fa.design
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog