Beginpunt

Districts Drumband

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

Districts Drumband
Organisatie(s): NPV (Land)
Van 1951/2? tot 1962
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: bruin/oranje

Vergroot
Er is 1 das bekend

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 53. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep Over deze groep is ook niet al te veel schriftelijk bekend, maar foto's ervan zijn er in overvloed, wat niet zo gek is want zo'n drumband viel ook wel op.

Gesticht waarschijnlijk in het begin der 50-er jaren vanuit de Celliers- en Athabascangroep en omstreeks 1962 op z'n eind lopend en grotendeels opgegaan in de Padvinders Drumband 'Nautilus'. De groep trad uiteraard elke St. Jorisdag op en daarnaast bij plaatselijke feesten, openingen van troephuizen, bij het afscheid van DC's etc.

Hoewel de groep niet als aparte groep gevestigd was droeg zij een eigen das zoals de oude Athabascandas bruin met oranje rand.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 17 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog