Beginpunt

Hilfertheem

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes | website

Samenvatting:

Hilfertheem
Organisatie(s): PVN/NPV (Land)
Van 1933-03-05 tot heden
Deze groep bestaat nog steeds
Daskleur: ruit: MacLean

Vergroot
Er zijn 2 dassen bekend

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 36. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep De naam is afgeleid van de oude naam van Hilversum namelijk Hilfertheem dat waarschijnlijk zo genoemd is naar 'Hilfert', een grote boer uit vroeger tijden, en 'heem' wat huis, eigen grond etc. betekent.

Horde en troep opgericht op 5 maart 1955.

Als halsdoek werd de schotse MacLean ruit gekozen, een overwegend rode en groene ruit.

Een jaar of twee na de oprichting maakte de troep, die toen op de Gijsbrecht bijeenkwam een moeilijke tijd mee en bestaan gedurende korte tijd uit slechts 1 2 patrouilles. Ondertussen was er ook een nieuwe hopman gekomen die de troep weer wat opbouwde en bovendien DC voor het NPV werd in Hilversum en omgeving. Naast de overige PVN groepen was er nog de Heidepark van de NCVP en de latere KV-groepen die toentertijd bij de NPV hoorden. Dezen vertegenwoordigden dan ook Hilversum op de Jamboree in Vogelenzang de Hilfertheem toen alweer met 4 patrouilles.

Voor de oorlog huisde de groep, met de Wawowestam (water, woud en wegen stam) zoals de groepsstam heette, in een gebouw aan de Torenlaan 4.

Na de oorlog, met de grote toeloop van padvinders, splitste de groep eerst de Generaal Winkelman- en later de Naerdinclantgroep af. De laatste bestond uit de junior-padvinders met een horde terwijl de senioren met een andere horde samen de Hilfertheem vormde.

In 1946 werd er een gezamenlijk zomerkamp door de drie groepen gehouden waarbij de hoplieden elkaar aflosten!

Bij de fusie van Die Gooische Treckers en de Naerdinclant omstreeks 1965 werd de naam en das van de reeds lang ter ziele gegane Hilfertheem weer opnieuw in gebruik genomen en 'verrees' daarmee de groep. Tot op heden draait de groep nog steeds in het Spanderswoud.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 20 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog