Beginpunt

De Meeko's

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

De Meeko's
Organisatie(s): PVN/NPV (Land)
Van 193X tot 1947-09-01
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: ?

Vergroot
Er is 1 das bekend

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 37. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep Van deze groep is niet veel meer bekend dan dat hij in de jaren 50 onstaan is uit troep-1, Die Gooische Treckers, en ook troep draaide op het Châlet.

De voortrekkers vonden hun plaats in de gemeenschappelijke Adelaars stam.

Ook na de oorlog heeft deze groep nog bestaan met een redelijk ledenaantal zelfs maar moest, waarschijnlijk wegens leidersgebrek, met ingang van 1 september 1947 opgeheven worden verklaard. In de naoorlogse tijd gaven ze een groepsblad 'Pluimstaart' geheten uit maar ook hieruit valt niet veel over deze groep te leren. Wegens een nijpend leiders- en ook materiaalgebrek ging de groep uiteindelijk op in de dertiende Hilversumse groep de 'Rudyard Kipling' die daardoor twee hordes en een grote troep kreeg.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er is 1 bezoeker online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2018 (WH)
© design: fa.design
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog