Beginpunt

Pieter Marits (ex-Apachio)

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

Pieter Marits (ex-Apachio)
Organisatie(s): PVN/NPV (Land)
Van 1945-09-01 tot 19XX
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: grijs/groen/rood

Vergroot
Er zijn 2 dassen bekend

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 35. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep Opgericht onder de nieuwe naam in juli 1945 (of 1-9-1945) en voortgekomen uit Groep-1 Hilversum Die Gooische Treckers.

Voor de WO II vanaf ca. 1930 tot april 1941 de 'Apachiogroep' die ook uit Groep-1 is ontstaan. De horde is opgericht op 7 of 14 juli, 1945.

De groep werd genoemd naar de grote Zuid-Afrikaanse verzetsheld (in de boerenoorlogen) Pieter Maritz.

Opvallend is dus wel dat evenals de 'moedergroep' zij een Zuid-Afrikaanse naam heeft aangenomen.

Bij de das vinden we ook nog sporen van Die Gooische Treckers en wel in de kleuren rood en groen die respectievelijk rechts en links als banden langs de grijze halsdoek lopen. Grijs werd de kleur omdat deze 'het makkelijkst te verkrijgen was'.

Tot 1947 werd een gebouw in de Hoflaan als troephuis en hordehol gebruikt maar toen ze daar uit moesten wisten ze 'beslag te leggen' op het koepeltje Schuttersweg 54.

Dit gebouwtje was reeds ver voor de oorlog door van Mesdag aan de 'Hilversumse Padvinders', een soort plaatselijke commissie, geschonken en veel door Groep-1 als troephuis gebruikt.

Vanaf toen heeft de Pieter Marits onafgebroken daar haar spel ge­speeld.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 14 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog