Beginpunt

Het Oudbruin Plakboek ...

Korte link voor deze bladzijde: www.floep.org?x=030712-01
reageer | vorige | volgende | serie | datum: 1966-XX-XX (ATH, CEL)

Troephuis "De Vonk".

 afbeelding: 030712-01 - Klik voor volgende foto.
Foto: copyright © JosPe Arnhem? - 030712-01 (2)
Beschrijving: Dit zijn twee aanzichtkaarten van het NPV troephuis "De Vonk" in Zeist. In 1965 of 1966 was ik hier met een Athabascan welpenzomerkamp, maar ik ben niet geheel zeker. Het zou ook een 1964 Celliers welpenkamp geweest kunnen zijn. Het kampthema was 'Indianen'. Eén van de twee echte sportpijlen die ik had meegenomen verdween in een naaldboom. Er was s'avonds ook de gevreesde onderbroek-inspectie.

Vraagjes: a.) Welk jaar was dit? ? b.) Weet iemand nog iets over dit kamp? (Hans van Spanning ? zijn er nog gegevens over dit kamp in het archief: programma, namen, leiding? ? c.) Van welke groep is dit troephuis? (en bestaat het nog steeds?) ? d.) De indeling van dit troephuis zou ook erg welkom zijn.

Vast van harte bedankt ? Cornelis van Wessel

Het Clubhuide "De Vonk" bestaat nog steeds. Het is gelegen aan het Padvinderslaantje in Zeist. Aan het eind van deze maand gaan wij met de leiding er vergaderen. Daarna kan ik je e-mailen over de naam van de groep. [Commentaar door Wendy Bakker, voormalig lid Maggy Lekeux Laren Group Badge en nu Examiner 1st Hilversum International Scout Group - 040205]

"Het groepsgebouw 'De Vonk' bestaat inderdaad nog. Is in de loop der jaren fors uitgebreid. Laatste uitbreiding met onderkeldering dateert van 1994. Het gebouw is eigendom van de Rambonnetgroep. zie ook www.rambonnet.nl. Kom gerust eens kijken." [Commentaar door Peter van Duijvenbode - 140319]

Aanvullende informatie is altijd van harte welkom (gebruik reactie).

 

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 18 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2024 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog