Beginpunt

Vragen en verzoeken ...

Watersnoodramp 1953.

Door: Oudbruin
Beste oud Heideparker, Celliers'er, Heidepark-ten Boom'er of Athabascaan,

De geschiedenispagina's van de scoutingheidepark.nl en Athabascan zijn u (vermoedelijk) al bekend. Sinds enige maanden is er ook een scouting geschiedenissite voor alle scouting groepen uit het voormalige district Gooi-Zuid, namelijk: Oudbruin. De site is groter en professioneler dan de twee hiervoor genoemde, maar wordt door dezelfde mensen, maar nu gezamenlijk, gemaakt en onderhouden. Op termijn zullen de geschiedenispagina's van de Heidepark en de Athabascan verplaatst worden naar Oudbruin.

Gisteren en vandaag wordt er veel vijftig jaar teruggekeken naar de Watersnoodramp van 1953.

We weten dat veel padvinders 50 jaar geleden betrokken zijn geweest bij de hulpverlening na de Watersnoodramp van 1953. Sommigen zijn er geweest, anderen wilden wel, maar konden of mochten niet.

Op Oudbruin is plaats voor de verhalen over de Watersnood, zowel van degene die er wel en degene de er niet geweest zijn. Wat deed ú die zaterdag (al dan niet in padvindersuniform) voorafgaand aan de ramp — we weten dat de Celliersverkenners een toren pionierden? Hoe hoorde u het? Wanneer besloot u, en met wie, naar Zeeland af te reizen om daar te assisteren? Het ging dat? Of waarom bent u er uiteindelijk niet geweest? Hoe heeft u dat ervaren?

Graag u verhalen, kort of lang; foto's en herinneringen. Mailt u ze ons!

We zijn benieuwd naar uw bijdrage(n).

Met vriendelijke groet,

Kees van Wessel (oud Athabascaan)
Hans van der Veen (scouting Heidepark)
Webmeneren van 'Oudbruin'

Voetnoot: Paar links voor aanvullende informatie:1953 DELTA 2003 (Herdenking van de watersnoodramp) — Geoactief (Onderwijsproject + links) — KNMI (weer)Ko van Oeveren (Stavernisse) — Zeeuws Archief (De Strijd tegen het Water — Cultuurhistorisch Schouwen Duiveland (informatie) — On'wijs Nat 53 (Internetproject rond de herdenking van de watersnoodramp 1953) — Noodlijnen (Museum voor Communicatie in Den Haag) — Juliana van Stolbergschool (Tholen) — AbsoluteFacts.nl (De Watersnoodramp) — Zeeuwse Bibliotheek (Foto Collectie) — Kustgids (Herdenking).

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 109 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2024 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog