Beginpunt

Athabascan

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes | website

Samenvatting:

Athabascan
Organisatie(s): NPV (Land)
Van 1946-10-10 tot heden
Deze groep bestaat nog steeds
Daskleur: groen/oranje

Vergroot
Er zijn 2 dassen bekend

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 41. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep De groep is op 10 oktober 1946 opgericht als een afsplitsing van de, té grote, Celliersgroep en was daarmee ook een X-groep.

De naam werd door één van de leden gekozen en is ontleend aan een indianenstam met die naam in het Athabascan-gebergte in Canada.

De das is bruin, de kleur van de Heidepark, met een oranje rand, een kleur die het beste erbij kleurde.

In het begin gaf dat door de textielschaarste wel enige problemen en werden de blauwe randen van de Celliers-das door zelf geverfde katoenen repen vervangen.

Na de fusie met de Rudyard Kipling kreeg zij haar huidige kleuren: groen met oranje rand.

In die beginperiode huisde de horde en troep in twee garages van een platgebombardeerde dubbelvilla op het 'hooght' van de Jacobus Pennweg waar nu de Krügerweg loopt. Later verhuisden de horde en de juniorentroep naar een stalgebouw aan de Centuurbaan 18 en kreeg de seniorentroep de ene en de Generaal Winkelmangroep de andere horde.

Omstreeks 1952 fuseerde de groep met de Rudyard Kiplinggroep, die hun troephuis aan het eind van het Tienhovenskanaal hadden staan, en daarmee werd deze, oorspronkelijk Duitse bunker, behuizing hun troephuis tot op de dag van vandaag.

In de 50-er jaren werd er samen met de Celliersgroep een drumband opgericht: de 'districts-drumband', die later grotendeels in de Padvindersdrumband 'Nautilus' opging.

De voortrekkers van de groep vonden meestal een plaats in de Imhlala Panzi-stam of eventueel de Hilversumse Zwervers zodat er nooit een eigen stam was. Tegenwoordig zitten de rowans weer bij de pas heropgerichte Hilversumse Zwervers, een gezamelijke afdeling voor meerdere groepen.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 9 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog