Beginpunt

Beukenwoud

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

Beukenwoud
Organisatie(s): NPV

Er zijn nog geen das-plaatjes

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 22. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep Deze groep komt niet voor in het werkstuk van Vincent Meys. Mogelijk zijn er aanvullende gegevens uit andere bron(nen) - zie hieronder.

Aanvullende gegevens:

Het Beukenwoud is een van die plaatsen in het District waar je vroeger of later mee in contact kwam (meestal vroeger). We kunnen dan ook het Beukenwoud niet omzeilen (om maar eens een wapa term te gebruiken). Voorlopig alleen nog maar enkele documenten. Instrumenteel in de oprichting van Kampeercentrum "Beukenwoud" was Dhr. H.F.L. Krämer, Luitenant-Kolonel bij het KNIL b.d [buiten dienst]. Hij was NPV Districts Commissaris van 't Gooi (later ere-DC). Hij woonde in Hilversum (Burgemeester Gulcherlaan), maar correspondentie komt meestal uit Bussum. Wij zijn op zoek naar meer gegevens over Dhr. Krämer. Als U kunt helpen natuurlijk even schrijven. Voor een korte geschiedenis zie hier.

Korte anecdote, door Gé Verheul: "Nadat de Duitsers in april 1941 de padvinderij hadden verboden, hebben we op een nacht met een aantal (stam) gasten de blokhut op het Beukewoud leeggehaald. We dachten dat de Duitsers het in gebruik zouden nemen als onderkomen voor de Hitlerjugend. Dat was al erg, maar van onze spullen moesten ze afblijven. 's Nachts hebben we toen de zelfgemaakte tafels en stoelen en overige spullen uit de blokhut op een bakfiets naar Hilversum gebracht. Achteraf hadden we dat natuurlijk helemaal verkeerd ingeschat. De blokhut is nooit door de Duitsers in gebruik genomen. Ze durfden helemaal niet zover het bos in te komen, bang dat ze gemolesteerd werden." (HvdV; 29 juni, 2002)

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 10 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog