Beginpunt

Biallik

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

Biallik
Organisatie(s): Joods (Land)
Van 1950? tot 19XX
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: ?

Er zijn nog geen das-plaatjes

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 50. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep Hoewel het niet volledig zeker is dat er vlak na de oorlog inderdaad een Joodse padvindersgroep in Hilversum is geweest, is het wel erg waarschijnlijk. De groep zou, evenals de meisjes groep, vanuit het Joods kindertehuis alhier zijn ontstaan.

In 1950 vinden we zelfs een brief met het verzoek van de joodse Biallikgroep om mee te mogen doen aan de St. Joris viering van het daaropvolgende jaar. De groep bestond 'uit een klein aantal welpen en verkenners'. Verder is er niets over deze groep gevonden.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 11 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog