Beginpunt

Charles de Foucauld

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

Charles de Foucauld
Organisatie(s): VKJB-KV (Land)
Van 1932 tot 19XX
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: paars/zwart

Vergroot
Er is 1 das bekend

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 60. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep De groep hoorde bij de St. Jozef parochie maar haalde haar leden ook van omliggende parochies waar nog geen groepen waren.

Opgericht in het najaar van 1932 enige weken na de Father Westerwout de eerste groep van de Jozef parochie omdat die vol was d.w.z. al 4 volle patrouilles had.

De kleuren, paars met zwarte rand, werden in overleg met het district zo gekozen omdat er al een paarse (maroon) das in gebruik was en wel bij Die Gooische Treckers.

Als oprichter kan de toenmalige aalmoezenier aangeduid worden die P J Vermeulen, 26 jaar en leek in de beweging, overhaalde om met inleidingscursus mee te doen waar hij voor zakte en toen maar door de DC van de NPV, dhr. Wessel als leider ge´nstalleerd die hem evenals vaandrig Leeuwenberg inwerkte en hielp met de bijeenkomsten en weekendkampen.

De naam werd voorgedragen door vaandrig Leeuwenberg die vanuit Amersfoort kwam helpen met het van de nieuwe troep en die grote bewondering had voor deze Franse kluizenaar.

De groep die eigenlijk was opgericht omdat de Father Westerwout te vol was heeft nooit meer dan 2 patrouilles gehad (tot het einde van de Father Westerwout tenminste) en net zo min ooit een horde bezeten. Wel werd in 1936 met een stam voor beide groepen maar behorend bij de Charles de Foucauldgroep gestard o.l.v. de eerste en enige oubaas van de stam voor de oorlog Vermeulen maar het liep niet zo erg soepel en de stam heeft altijd slechts rond de 8 leden geteld.

De eerste behuizing van de groep werd gevormd door een kamer boven de nu opgeheven tapijten fabriek 'Veneta' maar later toen de nieuwe Jozefkerk er stond verhuisden ze naar de daar speciaal voor gebouwde gewelven onder de kerk.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 11 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog