Beginpunt

Celliers

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

Celliers
Organisatie(s): NCVP/NPV (Land)
Van 1938 tot 1973
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: bruin/blauw

Vergroot
Er is 1 das bekend

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 37. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep In 1938 ontstaan uit de Heideparkgroep en waarschijnlijk onder groepsnummer 7 maar later bij het wegvallen van Groep-6 (Meeko's) diens plaats ingenomen.

De naam is ontleend aan de Franse dichter Jean Celliers.

De das, bruin met blauwe rand is afgeleid van die van de Heidepark (bruin).

De stam van de Celliers werd al voor de oorlog opgericht en werd na de oorlog door toeloop van leden van onder andere ook de Athabascan tot een districtsstam en aparte groep onder de naam IP-stam.

De troep en de horde, vonden hun onderkomen in een stalgebouw aan de Ceintuurbaan.

In 1957 kreeg zij echter de beschikking over een gebouwtje dat door de troep zelf werd afgebroken en herbouwd aan de Holle Weg op het Geiteweitje. De opening vond onder veel belangstelling plaats en voor die gelegenheid was er een ophaalbrug over de omheining gebouwd die geweldig insloeg.

De groep kwam aan een einde toen deze wegens leden en leiders gebrek fuseerde met de Heidepark ? Ten Boom groep tot (weer) de Heidepark, zoals deze nog bestaat.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 7 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog