Beginpunt

Father Westerwout

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

Father Westerwout
Organisatie(s): VKJB-KV (Land)
Van 1932 tot 1945?
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: maroon/groen

Vergroot
Er is 1 das bekend

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 59. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep De Father Westerwoutgroep (FW) was de eerste groep van de St. Jozef parochie. De groep werd in het najaar van 1932 opgericht met een horde en een troep van vier patrouilles. Verkenners die er later bij kwamen vormden een tweede groep in de parochie de Charles de Foucauldgroep die dus eigenlijk een afsplitsing van de FW is.

De daskleuren, maroon met groene rand, werden zo gekozen in overleg met het district (er was al een groep met maroon alleen).

Hopman Korrel en Akela Al namen het initiatief om deze groep op te richten, die overgens nooit een stam heeft gehad: de stam hoorde bij de Charles de Foucauld.

Als onderkomen diende eerst een houten noodgebouwtje op het terrein waar de definitieve kerk gebouwd zou worden aan de Minckelerstraat. Later kregen ze enige ruimtes in de speciaal hiervoor gebouwde gewelven onder de kerk die dan ook iets boven de grond staat.

Na de oorlog schijnt hij nog wel kort bestaan te hebben maar is toen opgeheven danwel opgegaan in de Charles de Foucauldgroep.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 11 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog