Beginpunt

Graaf Bernadotte, Loosdrecht

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

Graaf Bernadotte, Loosdrecht
Organisatie(s): NPG (Land)
Van 1951? tot 1963 (1973)
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: ?

Er zijn nog geen das-plaatjes

Korte Geschiedenis:

Groep Deze groep komt niet voor in het werkstuk van Vincent Meys. Mogelijk zijn er aanvullende gegevens uit andere bron(nen) - zie hieronder.

Aanvullende gegevens:

Uitstel van Executie

Misschien zit er een kern van waarheid in de aanname dat de groep in 1963 zou zijn overleden, maar in januari 1965 bestond de Bernadotte groep nog. Kabouterleidster en tevens hoofdleidster was mevr. Simons en de padvinsters leidster een jong meisje dat wilde stoppen. In september ben ik daar begonnen en maakte er een Watervendel van: het “Vikingvendel”.

We zaten inderdaad in een oud kippenhok van Gunther, dat na enkele jaren gesloopt zou worden. Even zaten we in een lokaal van de hervormde school achter de kerk. Daarna in een noodlokaal van de een school (niet duidelijk welke), op de hoek van de Lindelaan. 's Zomers gingen we roeien op de Loosdrechtse plassen, maar meestal op de Vuntus. Ook huurden we vaak zeilboten bij Ottenhome en zeilden op Loosdrecht. De oudste padvindsters konden zeilen en zo verdeelden we ons over de boten. Tot september 1969 ging dat zo door tot Fred de boel verstoorde door met mij te trouwen. Daarna kwam ik om de week vanuit Vierpolders naar Loosdrecht en de andere week leidde de oudste padvindsters het programma dat we samen maakten.

Later kregen ze toen hulp van een jonge leidster uit Breukelen.

We gingen zomers op waterkamp, soms met een groep uit Amsterdam.

Zomer 1971 ben ik (hier) gestopt. Heb gehoord dat ze later samen gingen met de zeeverkenners van Loosdrecht, maar weet daar verder niets van.

PS Heel goed mogelijk dat “de samenvoeging tot scouting in 1973” wel het einde was.

Annemarie (Peters) Smuling

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 12 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog