Beginpunt

Hilversumse Zwervers

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

Hilversumse Zwervers
Organisatie(s): NPV (Land)
Van 1961/2? tot 1989?
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: ?

Er zijn nog geen das-plaatjes

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 50. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep Voor de fusie van de Heidepark met de Ten Boomgroep, omstreeks 1961, had de eerst genoemde groep een stam genaamd 'de Gooise Zwervers'. Deze stam is daarna enige tijd weg geweest en door een oude kern begin zestiger jaren weer heropgericht maar om genoeg leden te krijgen ook met voortrekkers uit andere groepen. Daardoor werd het een districtsstam en daarmee een aparte groep, nummer 14, met dan ook maar een andere naam vond men en wel 'de Hilversumse Zwervers'. Erg lang heeft de stam niet bestaan hoewel in ieder geval tot na 1965 en daarna waarschijnlijk opgegaan in de Imhlala Panzi stam, die overigens uit de Celliers afkomstig was en dus ongeveer dezelfde ontstaansgrond had.

Begin 1979 werd de naam weer in gebruik genomen en wel door een gezamenlijke rowan/sherpa afdeling van de volgende groepen: Fröken Parm, Heidepark, Generaal Winkelman, Athabascan en Argonauten. Deze draaien in het 'Behouden Huys' aan de Soestdijkerstraatweg bij de golfvelden, dus in het oude Heideparkstam (= Gooise-Zwervers, Hilversumse Zwervers) gebouw, en vallen onder de 'Heidepark stichting'.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 9 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog