Beginpunt

Imhlala Panzi

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

Imhlala Panzi
Organisatie(s): NPV (Land)
Van 1953? tot 1986?
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: zwart + 13 (wit)

Vergroot
Er is 1 das bekend

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 49. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep Omstreeks 1955 opgericht als aparte groep, alleen bestaand uit een stam, nadat er bij de Celliersstam ook voortrekkers van andere groepen kwamen en toen moeilijk nog als groepsstam gehandhaafd kon worden.

Over de oorsprong van de naam Imhlala Panzi kunnen we [meer lezen] op blz. 56 in het ?Zwervend op weg naar Levensgeluk? door BP.

Het is niet zeker maar evengoed wel mogelijk, dat de zwarte kleur van de das afgeleid is van de zogenaamde ?zwarte dassen patrouille? dat waren alleen werkende patrouilles, wat de stam in feite ook deed, als zijnde op zich staande districtsstam. In de punt bevindt zich een witte 'ruit' en een 13 met dezelfde kleur.

De stam, die ook nu nog bestaat, mocht zich doorgaans in een redelijk ledenaantal verheugen, met padvinders uit vele groepen. Zij organiseerde onder meer tal van districtsaangelegenheden waaronder de uitgave van 'de Gooise Gieter', de voorloper van de 'Gooi-Zuid Koerier', dit is het huidige Districtmededelingenblad. De stam vond een onderkomen bij de Celliers op het Geiteweitje waar ook nu nog de belangrijkste activiteit van de stam wordt gehouden: de maandelijkse IP-soos.

Ook organiseren de stamleden de jaarlijkse I.P.-rally.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 13 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog