Beginpunt

Nellie van der Kol

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

Nellie van der Kol
Organisatie(s): Leger des Heils (Land)
Van 1945/6 tot 19XX
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: ?

Er zijn nog geen das-plaatjes

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 69. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep Ook vlak na de oorlog werd er in de Leger des Heils afdeling te Hilversum gestart met een padvindsters- evenals een padvindersgroep door mevr. Geitz-Aarts en haar broer. Beide groepen stapten begin 1946 eruit omdat ze geen padvindersbenodigdheden konden krijgen en sloten zich respectievelijk bij het NPG en de NPV aan. Dit was het begin van de Nelly van Kolgroep die in 1949 al weer werd opgeheven. Daarvoor hield zij haar bijeenkomsten in de grote Duitse bunker aan het eind van het Tienhovenskanaal samen met de Rudyard Kiplinggroep.

In begin 1951 duikt er weer een Leger des Heilsgroep op in de kasboeken van de Gildewinkel waarschijnlijk bestaand uit een kleine kring en vendel te oordelen naar het winst percentage dat zij toebedeeld kreeg in vergelijking met de Fröke Parm en Kiowa. Hoe lang de groep toen weer heeft bestaan is niet bekend.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 8 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog