Beginpunt

ten Boom

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes

Samenvatting:

ten Boom
Organisatie(s): NPV (Zee)
Van 1946-05-22 tot 1960
Deze groep bestaat niet meer
Daskleur: bruin/groen

Vergroot
Er zijn 2 dassen bekend

Korte Geschiedenis:

Bronvermelding: Meys, pag. 47. | lees meer in Vincent Meys (1979)

Groep Voor de oprichtingsdatum (inschrijvingsdatum NHK) staat 22 mei 1946. De groep is een afsplitsing, door de overmaat aan leden na de oorlog, van de Heidepark groep (Groep-3), en zodoende ook een X-groep.

De naam is zo gekozen als blijk van erkentelijkheid en dankbaarheid aan de familie Ten Boom:

Ds W ten Boom was oprichter en tot zijn dood, in 1946, groepsgeestelijke en voorzitter van de groepscommissie van de Heideparkgroep.

Mevr. ten Boom vanwege haar behulpzaamheid en aktief medeleven met de groep.

Kik ten Boom, de eerste Heideparker, lid vanaf de oprichting, doorliep alle rangen t/a ploegleider van de Gooische Zwervers (stam) en als uiterst illegaal werker door de S.D. gearresteerd. Na maandenlang verblijf in Vught of gefusilleerd of naar Duitsland gedeporteerd en nooit meer teruggekeerd.

Oorspronkelijk werd als groepsdas de Heideparkdas gekozen met in de punt een motief n.a.v. psalm 1:3 gekozen door Ds ten Boom, maar in 1947 had men 'vooralsnog enige moeite met het styleren zodat het makkelijk op te borduren zal zijn'. Later werd de bruine das met een groene rand gedragen.

Veel meer is me niet bekend over de loop van deze groep behalve dat ze bij gebrek aan leden, omstreeks 1960, weer met de 'moedergroep' de Heidepark fuseerde tot een nieuwe groep: de Heidepark ? Ten Boom groep, groepsnummer 5.

Aanvullende gegevens:

Geen aanvullende informatie beschikbaar. Weet U meer over de geschiedenis van deze groep te vertellen laat het ons dan even weten, dan zorgen wij ervoor dat het op deze bladzijde komt.

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 10 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2021 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog